trofeo corresolidaris sant joan despi

Crònica Cursa de Nadal Solidària Sant Joan Despí

Primer de tot, disculpeu la tardança en fer aquesta crònica. La veritat és que he estat una mica “liat” aquests dies, entre altres coses perquè el diumenge vaig fer una altra cursa, però això us ho explico en un altre post.

Aquesta cursa (Cursa de Nadal Solidària Sant Joan Despí) em va agradar molt, i a part, estic molt i molt content per com va anar, com ja us ho podeu imaginar per la foto de la portada. Però no només per això, sinó perquè també va ser una festa de solidaritat. Ens vam reunir molts Corresolidaris i vam rebre també un premi a la solidaritat com a grup, el que ens va agradar molt. Pels que no ho sabeu, els corresolidaris no som cap club d’atletisme (és pot ser de qualsevol club i ser un corresolidari), sino simplement un grup de gent que correm per causes solidàries i que a més fem entrenaments al parc de Can Mercader de Cornellà on qualsevol pot venir cada 7 o 15 dies. Tota la informació la teniu al facebook de corresolidaris.

corresolidaris sant joan despí

I ara passem a la cursa. Hi havia dos modalitats (bé, tres si contem la caminada solidaria). Una cursa de 2,5 Km (que és la que vaig fer), i una altre de 5 Km (que consistia en fer dues voltes al circuit). Les dues curses van sortir alhora. Aquest cop vaig decidir posar-me cap endavant, si bé no a primera fila perquè sincerament no tenia expectatives de res. Prèviament ja havia fet una volta al circuit per veure com era, el que em va anar molt bé.

Vam sortir molt ràpids, i això que era pujada. El primer kilòmetre de fet va ser gairebé tot amb pujada, amb algun tobogan. Ja al sortir vaig veure que la gent tampoc s’allunyava tan de mi com m’esperava, i això em va sorprendre i em va fer pensar que encara podia fer alguna cosa. A uns quants metres per davant veia en Rubén, també de corresolidaris, i que ja m’imaginava que faria bon temps (ell és molt i molt ràpid). Vam fer uns quants revolts, una pujada forta, un gir de 180 graus i vam deixar l’asfalt per entrar a la zona del parc. Aquí ja un grup important de 10 o 15 corredors anava per davant, així que en certa manera veia que ja no faria res. Igualment vaig continuar apretant per intentar fer una bona marca.

Llegada sant joan despí

El terreny es va complicar força perquè hi havia com una mena d’esglaons i s’havia de vigilar molt on es posava el peu, a part d’algun tram amb fulles d’arbres caigudes que et podia fer relliscar. Cap el kilòmetre 1,5 vaig avançar a l’Iván Rojas i al Rafa Pérez (ells feien la de 5 km), en una petita pujada per terra. A continuació em vaig trobar a en Pau Vergés, i vaig seguir-lo una mica. Vam fer uns quants revolts i després de que ell em digués que tirés, a la baixada just quan començava el kilòmetre dos li vaig fer cas, quan em pensava que ja no podria. Vaig avançar a un corredor en aquesta baixada, però en pocs metres em va avançar ell i el vaig deixar passar però sense allunyar-me massa, per intentar recuperar forces ja que sabia que l’arribada estava a res i quedaven uns 300 metres de pujada. Vam enfilar la recta d’arribada i vaig començar a esprintar, i vaig veure com en Rubén, que ja havia arribat, estava a la meta dient-me que corres (només li faltava dir: “Corre, Forest!!”). Avançant al corredor uns 100 metres abans de meta escolto com l’speaker diu: “En Marc Casas està corrent per aconseguir la tercera posició”, i em vaig quedar gelat. Vaig accelerar encara més, i vaig entrar en solitari amb el barret del Para Noel al cap. Un final perfecte, i amb estratègia. No es podia demanar més. En Rubén havia quedat segon, així que dos corresolidaris al podi de 2,5 Km. A la cursa de 5Km, la Consuelo de corresolidaris va quedar tercera.

A dalt un petit vídeo que es va gravar per error a la recollida de premis. Fa por… Aquí podeu trobar les fotos i el vídeo de l’arribada.

Passem ara la fitxa:

Distància: 2,5 Km.
Altura guanyada positiva: 27 metres (segons garmin).
Zona: Sant Joan Despí.
Valoració Organització: 8. Tot força bé. Potser l’hora de sortida era una mica punyetera (a les 16:30), ja que el dinar diguem que el vaig notar durant bona part de la cursa. L’speaker perfecte, sobretot a la meva arribada, hahaha.
Recorregut: 7. Gairebé era un cross la cursa (salvant les distancies). Pujades, girs, terreny desigual… Un recorregut agradable, encara que hi havia algun tram del parc que era una mica perillós, i algun corredor va arribar a caure.
Ambientació: 7. Com que el circuit era petit, això va donar joc a que la gent pogués estar animant. A més, hi havia uns timbalers.
Valoració Avituallament arribada: 7. Aigua i un got de xocolata calenta amb dos porres. Perfecte.
Sorteig Regals: No.
Dutxes: Sí, al poliesportiu. Perfecte.
Guardaroba: Sí.
Aparcament:9. Cap problema per aparcar al costat de la cursa.
Altres serveis a destacar: Cap.
Bossa del corredor: Un mocador de cap. Com que és una cursa solidaria, correcte.

Deixa una resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com es processa les seves dades comentari.