Masaje de descarga ayer y 12 Kms a 4'27» hoy

Ahir, com diu el títol, vaig anar al Manuel a que em fes un massatge de descàrrega. Com bé em va comentar ell, molta gent es pensa que un massatge de descàrrega és una mena de massatge suau i relaxant. Error!! Res més lluny de la realitat. Es tracta de relaxar el múscul, i per tant toca patir. Pressió, dolor, i vinga. Això sí, tot sempre en condicions controlades, que tampoc es tracta de sortir plorant d’allà. Si una cama està més tocada, per exemple, en comptes d’aplicar una pressió 7, s’aplica 5, i en canvi a la bona sí s’aplica el 7. ¿Perquè? Doncs també perquè vulguis o no, si et fa mal una, acabes carregant més l’altre.

Vam estar parlant molt (una hora dóna per xerrar). No us puc comentar tot el que em va explicar, perquè no acabaria mai, però de les coses que va dir, almenys us diré unes poques. Primer, de la importància de la esquena també al córrer. Molta gent no hi pensa, però també correm amb l’esquena, i quan demanen un massatge, passen d’aquesta zona. Això és un error, perquè estem descuidant una part important.

Respecte a la meva musculatura, en general estava bé, el que es una bona cosa després de la marató. Tinc una sobrecàrrega (que no contractura que impediria cap moviment) a la Fascia lata de la cama dreta. L’esquerre també la tinc carregada, però menys. La Fascia Lata, per cert, no és un múscul, i per tant no hi ha sang. Al mantenir una postura forçada, com simplement estar assegut, pot provocar que s’inflami. Em va explicar estiraments que van bé, com estar al terra amb una cama flexionada passant per sobre de l’altre, espitjant amb la mà contraria a l’alçada del genoll, i amb l’altre mà al terra. Aquest serveix també pel piramidal. El bessó també estava una mica carregat. El que tenia millor eren els isquios (toco fusta).

Els tibials és un altre punt que tinc ben carregat, però no em fa mal mentre corro ni després. Em va explicar un truc per alliberar la tensió si algun dia m’agafa una contractura. Es posen tres dits per sota del genoll, i just allà hi ha un punt d’acupuntura que si el pressiones baixarà la tensió. Una cosa molt interessant que va dir es que m’imaginés un múscul com un xiclet enganxat a una paret. Si l’estires per treure’l el que estas fent es augmentant la tensió. Si el que vols es baixar-la, l’has de pressionar. També important que tothom té el seu to muscular. No és el mateix el to d’una persona sedentària, que el d’un esportista.

Todo muy interesante. En cuanto hoy, el entrenamiento ha ido bastante bien. Tenía dolorido, como es normal, básicamente cuádriceps y Fascia lata, pero eso no me ha impedido correr como quería. Solo he notado algo de dolor en los últimos 200 metros, que ya tiene narices la cosa. Lo cierto es que en cuanto a cardio no me he encontrado demasiado bien. Iba a ritmo de maratón, y en cambio estaba bastante más pulso. Supongo que es cuestión de paciencia y ya me iré recuperando del gran esfuerzo. También es cierto que como siempre el primer km ha sido más lento, y el resto han sido muchos por debajo de 4'25».

Os dejo el garmin:

¡Salud y kilómetros!

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.