Prueba esfuerzo Granollers PistaRunner

Prueba de Esfuerzo y entrenamiento

Tranquilos, no os asustéis por la foto. Aunque haga mala pinta no es que me pase nada grave. Hoy viernes he hecho una prueba de esfuerzo con análisis de gases en el Centro de Medicina del Deporte de Granollers. L’ajuntament de Granollers subvenciona part de les proves, el que trobo una iniciativa molt bona. El color de pell és el meu natural, conegut com Blanc Iniesta. De fet, estic enfadat amb l’Iniesta perquè aquest color jo ja el tenia abans que ell i m’ha robat el nom (abans era Color Blanc Nuclear Marc), però que hi farem. També semblo més prim del que estic, però en veritat tinc un IMC (índex de massa corporal) perfecte (21,68). En quant al percentatge de teixit adipós també estic bé, gairebé un 10%.

La veritat es que m’han tractat molt bé entre la doctora Maite i la Montse, així com una altre doctora que estava aprenent amb elles i que per desgracia no recordo el nom (soc horrible per aquestes coses). Primer m’han fet omplir una fitxa amb els antecedents (que si bec, que sí fumo, malalties, al·lèrgies, cor i altres dades personals rellevants per a l’esport). Després ja m’han començat a fer les proves. Primer mesurant la grassa, després la mida dels ossos, un electrocardiograma en repòs, la respiració, la postura,… Ràpidament han detectat que tinc una cama més llarga que l’altre (l’esquerre), encara que per sort no m’afecta gaire. També m’han mirat les plantes dels peus i han vist que soc neutre del peu esquerre, i una mica pronador del dret, i que tinc peus plans de grau 1 (el més baix). En teoria això no m’hauria de donar problemes, com a molt als bessons i a la part exterior dels genolls. M’han dit que faig molt bé de córrer ara amb la punta, perquè va millor per les extremitats a la llarga. També m’han explicat que es millor fer muntanya que asfalt, perquè sempre vas més de punta. Molt interessant!

A l’altre sala (on és corria), m’han fet unes proves de força de quàdriceps i mans (m’ha sortit una força mitja), i he descobert que soc més ample que alt, cosa que m’ha sorprès molt i que es veu que es bo. En el otro sala (donde es corría), me han hecho unas pruebas de fuerza de cuádriceps y manos (me ha salido una fuerza media), y he descubierto que soy más ancho que alto, lo que me ha sorprendido mucho y que se ve que es bueno. Això vol dir que amb els braços en creu mesuro més que en alçada (6 centímetres més). Esto quiere decir que con los brazos en cruz mido más que en altura (6 centímetros más). Vaja, que tinc els braços més llargs. Vamos, que tengo los brazos más largos. A part de permetrem caminar més com un orangutan això deu tenir la seva utilitat, jeje. Aparte de permitir caminar más como un orangután esto debe tener su utilidad, jeje. També m’han mesurat mida de bíceps i bessons, i com acostuma a passar, amb el meu aspecte, la gent es sorprèn que tingui tanta bola. También me han medido tamaño de bíceps y gemelos, y como suele suceder, con mi aspecto, la gente se sorprende que tenga tanta bola.

La espirometría también me ha salido con todos los valores por encima de lo porcentual, y eso que soy asmático. Luego ya he empezado a correr con la cinta. Iba con la malla esta blanca que parece de Freddie Mercury para poner todo el tema de los sensores por el electrocardiograma, y ​​la máscara por respirar. He empezado a 6 Km/h con porcentaje de 3% de rampa, y he terminado en los 17 Km/h. Había dos protocolos posibles, el que he hecho (por asfalto), y uno por montaña, donde lo que se hace es incrementar cada vez más la pendiente y la velocidad. He escogido asfalto porque lo quería por la Maratón. Las pulsaciones máximas han sido 175, algo por debajo de mi máximo. Tampoco era cuestión de charlar allí, patinar, y dejarme los dientes en la barra de la cinta para hacerme el «machote».

Els meus umbrals actualment estan en 125 per l’aeróbic, i 165 per l’anaeròbic. Mis umbrales actualmente están en 125 por el aeróbic, y 165 para el anaeróbico. Amb això ara ja tinc més clar com entrenar, i com córrer també les curses de llarga distància. Con esto ahora ya tengo más claro cómo entrenar, y como correr también las carreras de larga distancia. En Paco segur que em podrà dir més coses. Paco seguro que me podrá decir más cosas. També m’han comentat que estic perfecte per fer el temps que jo volia fer per la Marató. También me han comentado que estoy perfecto para hacer el tiempo que yo quería hacer por la Maratón. El més bo és que m’han dit la marca sense que jo els digués quina era la que volia. Lo bueno es que me han dicho la marca sin que yo les dijera cuál era la que quería.

Cuando he terminado y he llegado a Cornellà, he hecho el entrenamiento que me tocaba. Como iba muy justo de tiempo, y ya había corrido durante la prueba (calculo que un poco más de 2 Km), en vez de hacer 15 he hecho 13 a 4'32» el Km por el río Llobregat, para variar un poco. Os dejo el Garmin, como siempre, por si desea ver cómo ha ido. He notado el frío, el viento, y quizás un poco el cansancio previo.

¡Salud y kilómetros!

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.