Prueba esfuerzo Granollers PistaRunner

Prueba de Esfuerzo y entrenamiento

Tranquilos, no os asustéis por la foto. Aunque haga mala pinta no es que me pase nada grave. Hoy viernes he hecho una prueba de esfuerzo con análisis de gases en el Centro de Medicina del Deporte de Granollers. L’ajuntament de Granollers subvenciona part de les proves, el que trobo una iniciativa molt bona. El color de pell és el meu natural, conegut com Blanc Iniesta. De fet, estic enfadat amb l’Iniesta perquè aquest color jo ja el tenia abans que ell i m’ha robat el nom (abans era Color Blanc Nuclear Marc), però que hi farem. També semblo més prim del que estic, però en veritat tinc un IMC (índex de massa corporal) perfecte (21,68). En quant al percentatge de teixit adipós també estic bé, gairebé un 10%.

La veritat es que m’han tractat molt bé entre la doctora Maite i la Montse, així com una altre doctora que estava aprenent amb elles i que per desgracia no recordo el nom (soc horrible per aquestes coses). Primer m’han fet omplir una fitxa amb els antecedents (que si bec, que sí fumo, malalties, al·lèrgies, cor i altres dades personals rellevants per a l’esport). Després ja m’han començat a fer les proves. Primer mesurant la grassa, després la mida dels ossos, un electrocardiograma en repòs, la respiració, la postura,… Ràpidament han detectat que tinc una cama més llarga que l’altre (l’esquerre), encara que per sort no m’afecta gaire. També m’han mirat les plantes dels peus i han vist que soc neutre del peu esquerre, i una mica pronador del dret, i que tinc peus plans de grau 1 (el més baix). En teoria això no m’hauria de donar problemes, com a molt als bessons i a la part exterior dels genolls. M’han dit que faig molt bé de córrer ara amb la punta, perquè va millor per les extremitats a la llarga. També m’han explicat que es millor fer muntanya que asfalt, perquè sempre vas més de punta. Molt interessant!

A l’altre sala (on és corria), m’han fet unes proves de força de quàdriceps i mans (m’ha sortit una força mitja), i he descobert que soc més ample que alt, cosa que m’ha sorprès molt i que es veu que es bo. En el otro sala (donde es corría), me han hecho unas pruebas de fuerza de cuádriceps y manos (me ha salido una fuerza media), y he descubierto que soy más ancho que alto, lo que me ha sorprendido mucho y que se ve que es bueno. Això vol dir que amb els braços en creu mesuro més que en alçada (6 centímetres més). Esto quiere decir que con los brazos en cruz mido más que en altura (6 centímetros más). Vaja, que tinc els braços més llargs. Vamos, que tengo los brazos más largos. A part de permetrem caminar més com un orangutan això deu tenir la seva utilitat, jeje. Aparte de permitir caminar más como un orangután esto debe tener su utilidad, jeje. També m’han mesurat mida de bíceps i bessons, i com acostuma a passar, amb el meu aspecte, la gent es sorprèn que tingui tanta bola. También me han medido tamaño de bíceps y gemelos, y como suele suceder, con mi aspecto, la gente se sorprende que tenga tanta bola.

La espirometria també m’ha sortit amb tots els valors per sobre del percentual, i això que soc asmàtic. Després ja he començat a córrer amb la cinta. Anava amb la malla aquesta blanca que sembla de Freddie Mercury per posar tot el tema dels sensors per l’electrocardiograma, i la màscara per respirar. He començat a 6 Km/h amb percentatge de 3% de rampa, i he acabat als 17 Km/h. Hi havia dos protocols possibles, el que he fet (per asfalt), i un per muntanya, on el que es fa és incrementar cada cop més la pendent i la velocitat. He escollit asfalt per que ho volia per la Marató. Les pulsacions màximes han estat 175, una mica per sota del meu màxim. Tampoc era qüestió de petar allà, patinar, i deixar-me les dents a la barra de la cinta per fer-me el «machote».

Els meus umbrals actualment estan en 125 per l’aeróbic, i 165 per l’anaeròbic. Mis umbrales actualmente están en 125 por el aeróbic, y 165 para el anaeróbico. Amb això ara ja tinc més clar com entrenar, i com córrer també les curses de llarga distància. Con esto ahora ya tengo más claro cómo entrenar, y como correr también las carreras de larga distancia. En Paco segur que em podrà dir més coses. Paco seguro que me podrá decir más cosas. També m’han comentat que estic perfecte per fer el temps que jo volia fer per la Marató. También me han comentado que estoy perfecto para hacer el tiempo que yo quería hacer por la Maratón. El més bo és que m’han dit la marca sense que jo els digués quina era la que volia. Lo bueno es que me han dicho la marca sin que yo les dijera cuál era la que quería.

Cuando he terminado y he llegado a Cornellà, he hecho el entrenamiento que me tocaba. Como iba muy justo de tiempo, y ya había corrido durante la prueba (calculo que un poco más de 2 Km), en vez de hacer 15 he hecho 13 a 4'32» el Km por el río Llobregat, para variar un poco. Os dejo el Garmin, como siempre, por si desea ver cómo ha ido. He notado el frío, el viento, y quizás un poco el cansancio previo.

¡Salud y kilómetros!

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.